Betere zorg door meer Selfservice?

Geplaatst op Geupdate op

De momenten dat je je mobiele telefoon niet bij je hebt, worden steeds schaarser. Eigenlijk heb je het apparaat altijd onder handbereik. Een negatieve ontwikkeling? Dat valt te bezien! Met een mobiele telefoon (of liever smartphone) kun je namelijk tegenwoordig zoveel meer dan alleen bellen. Denk alleen maar eens aan de Apps die je dagelijks gebruikt. Waarom zou je je smartphone dan niet kunnen gebruiken als je bijvoorbeeld een luchthaven binnenloopt? Of een restaurant? En wat dacht je van slim gebruik van je smartphone in een ziekenhuis?

Een gekke gedachte is het niet. Veel mensen die (intensief) gebruik maken van hun smartphone zijn namelijk altijd verbonden met het web. En omdat steeds meer organisaties investeren in het bedienen van juist die groep van ‘connected’ consumenten (kijk maar eens naar de bedragen die voor IT-innovaties binnen bedrijven worden vrijgemaakt), kan het in je voordeel werken je bij deze groep aan te sluiten. Klanten gemak, controle en mobiliteit bieden, dat is wat binnen veel organisaties steeds vaker prioriteit krijgt. En hoe kan dat beter dan via het internet?

De link tussen zorg en Selfservice
De luchtvaart loopt voorop als het gaat over het bedenken en implementeren van efficiënte oplossingen voor ‘connected’ klanten. Reizigers die via een smartphone verbonden zijn met het internet dus. De cijfers wijzen het uit. Van de chief information officers (cio’s) binnen de luchtvaart verwacht 63 procent dit jaar meer geïnvesteerd te hebben in technologie dan vorig jaar. En deze cio’s hebben ook belangstelling  voor geolocatie-technologie. Hiermee zijn luchthavens in staat bepaalde diensten aan te bieden aan individuele passagiers op basis hun locatie. Een grote stap vooruit (lees er hier meer over). Maar wat – zul je je afvragen – heeft dit te maken met de opkomst van mobiele technologie in de zorg? Dat vertel ik je graag…

Selfservice vergroot hospitality in de zorg
Ook patiënten hebben steeds meer en vaker toegang tot online informatie. Dit heeft ervoor gezorgd dat op het gebied van zorglogistiek er tegenwoordig behoorlijk wat ontwikkelingen gaande zijn. Digitalisering maakt steeds meer mogelijk en nieuwe technologieën zorgen ervoor dat ziekenhuizen efficiënter kunnen werken. Achter de schermen (zorgen voor een systeem waarin patiëntgegevens altijd en overal terug te vinden en te delen zijn), maar vooral ook aan de voorkant, aan de kant waar de patiënt het merkt. Een goede informatievoorziening voor je patiënten zorgt er op die manier voor dat hospitality wordt vergroot. Een win-winsituatie als je het mij vraagt. Hier vind je een aantal blogs waarin dit nog duidelijker wordt

Selfservice heeft toekomst in de zorg
De praktijk bewijst dat digitale technologieën de zorg ook echt kunnen verbeteren. Selfservice implementeren binnen de zorg is dus allesbehalve toekomstmuziek. Zo bestaat er ondertussen een App waarmee smartphonegebruikers zich makkelijk kunnen aanmelden voor een (zorg)afspraak. De informatie die deze patiënt krijgt kan dus helemaal worden afgestemd op zijn/haar behoeftes. Dat maakt een bezoek aan een zorginstelling meteen een stuk prettiger. De patiënt weet waar hij/zij aan toe is, heeft zich vooraf kunnen inlezen en kan actuele informatie doorgegeven worden. Weten hoe dit precies werkt? Dat lees je hier. Je kunt natuurlijk ook de onderstaande video bekijken.

Heb je nog meer vragen? Dan kun je terecht bij Pieter Rahusen. Hij is onze expert.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s