Over Ricoh Healthcare

Onderscheidend vermogen en toegevoegde waarde van Ricoh binnen de zorgsector

Ricoh brengt ruim dertig jaar expertise met zich mee op het gebied van documentmanagement en input- en outputmanagement in het bijzonder. Het bedrijf bouwde in die tijd een sterke en vertrouwde reputatie op in onder meer de gezondheidszorg. Niet voor niets heeft Ricoh inmiddels een relatie met 90% van alle Nederlandse ziekenhuizen.

Ricoh is wereldwijd marktleider op het gebied van duurzame IT-oplossingen voor documentmanagement en onderscheidt zich in de zorgsector door een vergaande kennis en jarenlange ervaring. Hierdoor kan Ricoh zorginstellingen ondersteunen in zowel input- als throughput- en output-aspecten van documentmanagement. Daarnaast heeft het oplossingportfolio een ongekende flexibiliteit en schaalbaarheid.  Zorginstellingen van elke omvang passen de oplossingen van Ricoh toe om aantoonbaar efficiënter, duurzamer en productiever te werken. Daardoor kunnen organisaties kosten besparen en beheersen.

Het zoeken naar vernieuwing, efficiency en kostenbesparing voor de zorgsector zit verweven in het DNA van Ricoh Healthcare. Ricoh werkt nauw samen met zorginstellingen om hun efficiëntie en productiviteit te verbeteren, zodat men meer tijd kan besteed aan de patiënt. Zo vertaalt Ricoh de wensen van zorginstellingen in slimme ideeën en concrete oplossingen.

Ricoh richt zich in het bijzonder op de volgende aandachtgebieden:

Processen stroomlijnen; Door middel van digitalisering en ICT helpt Ricoh bij het stroomlijnen van processen in de zorgsector. Dit verhoogt de productiviteit en effectiviteit van zowel administratieve medewerkers als zorgverleners. Personeel kan daardoor efficiënter werken vanaf iedere locatie en informatie veilig delen. Doordat de juiste informatie beschikbaar is, overal waar patiënten en zorgverleners samenkomen, ervaart de patiënt betere en meer betrokken zorg, voor, tijdens en na het verblijf in de zorginstelling.

Toegang tot informatie; Het digitaliseren van patiëntendossiers verbetert de toegang tot informatie. Door informatie-workflows te stroomlijnen en de mobiliteit te verbeteren, kan Ricoh ervoor zorgen dat de uitwisseling van informatie binnen zorginstellingen gemakkelijk, efficiënt en veilig verloopt.

Kosten besparen & meer efficiëntie; Het stroomlijnen van informatieprocessen verlaagt de kosten en verhoogt de efficiëntie binnen zorginstellingen.  Het verlaagt de risico’s door dubbele invoer van informatie te verminderen en verbetert de zorg doordat zorgverleners meer tijd kunnen besteed aan de patiënt.

Beveiliging; De digitalisering van patiëntendossiers maakt de toepassing van strikte maatregelen voor gegevensbeveiliging mogelijk, bijvoorbeeld door de invoering van beveiligd afdrukken. Zo zorgt Ricoh voor de bescherming van patiënt- en ziekenhuisgegevens.

IT-ondersteuning; Ricoh biedt de nieuwste oplossingen voor de optimalisatie van IT-infrastructuren. Dat beperkt zich niet tot hardware en software alleen. Ricoh biedt volledige dienstenpakketten, zoals helpdeskdiensten, werkplek- en serverbeheer, gedetailleerde audits van pc’s en randapparatuur en professionele apparaatcontrole en -beheer.

Mobiliteit; Ricoh introduceert oplossingen voor mobiel werken in de zorgsector, die bovendien kostenverlagend zijn. Videoconferencing is daar een goed voorbeeld van. Ricoh biedt hiervoor geavanceerde presentatiematerialen, bijbehorende applicaties en tools voor digitaal vergaderen via (mobiele) videoconferencing tools en tablets.

E-learning; Ricoh is een voorloper op het gebied van e-learningoplossingen. Diverse tools en applicaties maken opleidingen voor medewerkers en studenten interactief, slim en leuk. Daardoor beklijft de informatie beter en kan theorie sneller in de praktijk worden gebracht. E-learning kan op individueel niveau plaatsvinden, maar ook klassikaal en zowel op afstand als op locatie..

Patiënten- en informatielogistiek; Het beheren van alle patiëntinformatie begint met slimme patiëntregistratie. Ricoh ontwikkelde samen met Logis.P het zogenoemde “Selfservice & Hospitality-concept” voor ziekenhuizen, dat de procesaspecten van de zorg (bejegenen, communiceren, informeren en autonomie) automatiseert. Dit concept is geworteld in de zorgsector, waardoor het beschikt over een rijke domeinkennis en diepgaand begrip van de zorgthema’s. Dankzij de hechte, succesvolle en professionele samenwerking implementeerden Logis.P en Ricoh de oplossingen voor Selfservice & Hospitality inmiddels bij meer dan dertig Nederlandse zorginstellingen. Deze “Digitale Receptie” kan overigens ook worden gekoppeld aan een bestaand bezoekersregistratiesysteem voor de ontvangst van niet patiëntgebonden contacten, zoals leveranciers, een toegangscontrolesysteem en de parkeervoorzieningen.

Innovaties in het primaire zorgproces; Ricoh heeft europees de eRecord Mobile Solution geïntroceerd. Met de eRecord Mobile Solution van Ricoh kunnen verpleegkundigen met de barcodecamera van Ricoh foto’s maken van letsel van patiënten, die worden vervolgens naadloos met Wi-Fi geüpload naar het ziekenhuisinformatiesysteem of EPD. Door barcodes te scannen van patiënten en die toe te voegen aan de metadata data van de afbeeldingen, worden foto’s automatisch aan de juiste patiënt in het systeem toegewezen. Hierdoor wordt niet alleen tijd bespaard, maar ook het risico op menselijke fouten vermindert. Tevens wordt de privalcy/veiligheid verbeterd, omdat de informatie digitaal en rechtstreeks naar het systeem wordt verzonden.

Conclusie; Ricoh beschikt over een verregaande expertise in de zorgsector en waardevolle strategische partnerships. Dat maakt ons tot een betrokken partner van een groot aantal instellingen binnen de zorgbranche. Met een scherp oog voor de unieke vraagstukken en wensen, en de creativiteit om deze optimaal te beantwoorden, kijken wij uit naar een langdurige en hechte relatie met U.

 

 

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s